VIDEO Gost restorana ubio pljačkaša u Teksasu, pljačkaš je imao plastični pištolj

Screenshot: Twitter

TEKSAŠKA policija je pokrenula opsežnu potragu za gostom restorana u Houstonu koji je ubio pljačkaša, a potom i pomogao drugim opljačkanim gostima da prikupe svoj novac. Incident je snimljen nadzornim kamerama unutar restorana Ranchito #4 Taquerija u jugozapadnom Houstonu, a na snimci je vidljivo da muškarac izvlači oružje i počinje pucati na pljačkaša. 

Policija je kasnije otkrila da je pljačkaš u restoran upao s plastičnim pištoljem. Iz policije su u priopćenju za javnost naveli da nisu podignuli optužnicu protiv muškarca koji je ubio pljačkaša, ali ističu da žele razgovarati s njim o "njegovoj ulozi u pucnjavi", piše Guardian

Ispalio je najmanje devet hitaca

Poručnik Wilkens je kazao da je osumnjičenik za pljačku bio u svojim 20-ima te je tijekom počinjenja pljačke nosio crnu skijašku masku i crne rukavice. Pljačkaš je pri ulasku u restoran uperio oružje prema gostima i zatražio njihove novčanike i novac. Na snimci je vidljivo da jedan od gostiju poseže za nečim, a zatim i izvlači oružje dok osumnjičenik hoda prema izlazu. 

Gost je ispalio najmanje devet hitaca u pljačkaša te je napustio mjesto događaja prije dolaska policije. Pedro Lopez, vlasnik restorana, tvrdi da su on i njegovi zaposlenici još uvijek u šoku. Drugi gosti restorana također su napustili mjesto događaja prije dolaska policije. 

"Njegova uporaba sile je potpuno opravdana"

"Svi su napustili trgovinu osim vlasnika i radnika trgovine. Bilo bi sjajno da su se vratili na mjesto događaja i razgovarali s nama ili nazvali odjel za umorstva. Moraju nam dati svoje izjave, posebno osoba koja je pucala i otišla", dodao je Wilkens.

Teksaški zakoni dopuštaju nekome da se brani ako smatra da mu je život u opasnosti, iako granica između samoobrane i uporabe nepotrebne sile može biti dosta nejasna. 

Thomas Nixon, bivši policajac iz Houstona, a sada odvjetnik, objasnio je za KPRC-TV da gost ima svoja prava prema teksaškom zakonu. "Osoba koju je upucao bila je u procesu počinjenja pljačke i stoga je njegova uporaba sile u obrani sebe i nedužnih trećih osoba potpuno opravdana. Imao je razuman strah od ozbiljne tjelesne ozljede ili smrti", rekao je Nixon. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.