VIDEO Objavljena snimka obračuna policajaca i terorista u Londonu 2017.

Screenshot: BBC

ISTRAGA o postupanju policajaca tijekom terorističkog napada u lipnju 2017. u Londonu zaključila je da su naoružani policajci postupili u skladu sa zakonom kada su ustrijelili trojicu terorista, javlja The Guardian.

Tijekom spomenutog terorističkog napada, teroristi Khuram Butt (27), Rachid Redouane (30) i Youssef Zaghba (22) prvo su na mostu London Bridge vozilom pregazili pješake, a zatim ih napali noževima s oštricama dugačkim oko 30 centimetara.

Upozoravamo da bi nekima snimka mogla biti uznemirujuća.

Policija je požurila zaustaviti teroristički napad i susrela počinitelje kod tržnice Borough Market. Teroristi su ih napali noževima, a policajci su zatim počeli pucati na njih.

Prije nego što ih je policija uspjela zaustaviti, teroristi su tu večer ubili osam osoba.

Prvi put objavljen video

Zaključci istrage temeljili su se i na videosnimci događaja koja je tek sada postala dostupna javnosti. U videu se vidi kako policijski službenici s udaljenosti od oko 60 centimetara pucaju na teroriste. S obzirom na to da su napadači nosili pojaseve s eksplozivom, policija je na njih ispalila više metaka kako bi osigurala da teroristi ne detoniraju eksploziv.

Sveukupno, na teroriste je ispaljeno 46 hitaca. Butta i Redouanea pogodilo je najmanje šest metaka, a Zaghbu dva.

Na kraju se ispostavilo da su pojasevi s eksplozivom bili lažni i da su zapravo bili napravljeni od praznih plastičnih posuda.

“Primijetio sam eksploziv, nakon toga sam otvorio vatru“

Policajac identificiran samo kao BX46, rekao je porotnicima da je Khuram Butt krenuo prema njemu s nožem pa je on povikao: "Ovdje naoružana policija! Ostanite na mjestu i bacite noževe!''

"U jednom trenutku sam primijetio da oko tijela nosi pojas s improviziranom eksplozivnom napravom. Nakon toga sam otvorio vatru'', rekao je policajac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.