VIDEO Na Sljemenu pao prvi snijeg

Foto: Skijalište Sljeme, Luka Šangulin/Index

NA SLJEMENU je danas pao prvi ovogodišnji snijeg, napadalo ga je otprilike četiri do pet centimetara.

NAŠ FOTOREPORTER OTIŠAO JE NA SLJEME

> Ako ste na Sljemenu ili ako je kod vas pao snijeg šaljite nam snimke i slike na desk@index.hr ili u inbox na Facebooku.

"Jutros negdje oko pet sati počeo je padati snijeg na Sljemenu. Padao je do podneva i napadalo ga je otprilike četiri do pet centimetra, što je stvorilo tanji snježni pokrivač na vrhu Zagrebačke gore", izjavio je Hini dežurni prognostičar DHMZ-a Izidor Pelajić.

Po podacima DHMZ-a, snijeg je danas pao jedino na Sljemenu, odnosno nije ga bilo u ostalim dijelovima Hrvatske.

Pelajić kaže kako na Sljemenu danas ne očekuju još snijega, ali u nastavku dana i dolaskom noći susnježicu i snijeg očekuju u Gorskom kotaru i drugdje u najvišim predjelima.  

Najavio je da sutra, na blagdan Svih svetih, neće biti snijega. "Sutra će biti djelomice sunčan dan. Bit će promjenjiv i uglavnom suh dan s dosta sunčanih razdoblja", kaže Pelajić.

Prema prognozi DHZM-a,  danas se diljem zemlje očekuje promjenljivo oblačno uz česta sunčana razdoblja u drugom dijelu dana. Malo kiše može pasti uglavnom u prvom dijelu dana, osobito u središnjim predjelima, na jugu zemlje te u gorju gdje će u najvišim predjelima kiša prelaziti u slab snijeg. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura bit će od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Vjetar slab. Jutarnja temperatura od 3 do 5, a najviša dnevna od 9 do 12 °C.

Središnja Hrvatska

Ujutro i prijepodne većinom oblačno te uglavnom suho. Poslijepodne su moguća i kraća sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 5, a najviša dnevna od 9 do 11 °C

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo do pretežno oblačno povremeno uz mogućnost slabe kiše ili rosulje. Vjetar većinom slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 3, a najviša dnevna od 7 do 9 °C.

 

Istra

Umjereno do pretežno oblačno, a sredinom dana postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do pojačana, mjestimice i jaka bura, a poslijepodne će malo oslabjeti. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će uglavnom od 5 do 8 °C, a najviša dnevna od 12 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura od 5 do 10, a najviša dnevna od 11 do 14 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima i to uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 11 do 14, a najviša dnevna od 16 do 19 °C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.