VIDEO Ledeno jutro u Dalmaciji, snijeg pada i na otocima. Pogledajte snimke

BAŠ kako su meteorolozi i najavili, u subotu su se na južnom Jadranu temperature spustile ispod nule, a oko Splita, u Zagori i na otocima pada slabi snijeg.

Kako se doznaje od meteorologa, na Mosoru pada snijeg, a ima ga i na otocima Braču, Hvaru, Visu i Šolti, kao i u Zagori, te od jutros pada i u Dugopolju.

U Zagori je nekoliko stupnjeva hladnije nego na otocima i uz more gdje su se temperature spustile ispod nule i kreću se do - 2. Rano ujutro je puhala bura, kasnije sa smanjenom snagom.

U Splitu je oblačno, a oko 9 sati je temperatura bila -1 stupanj, a osjet hladnoće -8. Maksimalna temperatura u Splitu danas bi trebala biti 3 stupnja i to oko podne.

Sutra se očekuju nešto sunčanije vrijeme te više temperature do maksimalnih 5 stupnjeva. I dalje će puhati bura, prognozirali su u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Od Danijele Ivanović iz Jadrolinije se doznaje da u splitskom okružju sve ide prema plovidbenom redu. Jutros je katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split isplovio bez uplova u luku Bol.

Snijeg na Korčuli

Na otoku Korčuli u subotu je u jutarnjim satima počeo jače padati snijeg, a zadržao se i u mjestima uz more, gdje su rive i krovovi pokrivene s nekoliko centimetara snijega.

Na glavnoj državnoj cesti od trajektnog pristaništa u Korčuli prema zapadnom dijelu otoka snijeg je visine 5 centimetara, uz više leda zbog čega su zimski uvjeti prometa, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Korčule Ivan Šale.

Najopasnije je preko predjela Dubovo gdje je zatvoren promet prema Blatu i Veloj Luci i preusmjeren je lokalnom cestom preko Pupnatske luke, Čare i Općine Smokvica.

Na terenu su i djelatnici Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, koji čiste snijeg i pomažu rijetkim vozačima lakše snalaženje.

Dežurni u DVD Korčula upozorava ljude da ne izlaze vani jer prijeti poledica. Vatrogasci za sada nisu imali intervencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.