VIDEO Lana Pavić za Index: U Pametno sam ušla jer nisam odustala od Hrvatske

Foto i video: Index

Video: Index.hr

LANA PAVIĆ svojedobno je bila zvijezda Indexovog foruma. U samim začecima internetskih medija u Hrvatskoj, tekst o njoj bio je toliko komentiran da ni do današnjeg dana nijedan nije uspio doći ni blizu. Tisuće stranica komentara ispisane su o njoj, a ona ih je čitala.

Najkomentiranija na Indexu

"Komentari Indexovih forumaša bili su silno duhoviti. Pomogli su mi u jednom teškom periodu života, kada sam bila poznata po trivijalnim stvarima. Tako da ljubav Indexa i mene dugo traje", rekla je Lana Pavić nekoliko dana nakon što je pristupila stranci Pametno. Nakon višegodišnje novinarske karijere i aktivističkog angažmana, odlučila je okušati se u politici. Na koncu, to joj je i struka. Ima diplomu iz politologije, ali i napisanu doktorsku disertaciju. U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje je obrana doktorskog rada, do kojeg, primjerice, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ima još jako puno jahati.

Liberalka i aktivistica

"Zanimaju me teme poput ženskih, dječjih i prava migranata. Sve me to vodilo prema politici", rekla je Lana Pavić u intervjuu za Index. No sam interes za neke teme nije bio dovoljan da bi se i politički angažirala. Zbog svog aktivizma u lokalnim pitanjima, primala je ozbiljne prijetnje. 

"Oduvijek sam liberal, živjela sam svugdje po svijetu i nezamislivo mi je živjeti u sustavu koji je suprotan tome. Nisam htjela imati posla s ljudima koji su se pokazali kao loši i nekvalitetni ljudi", rekla je Lana Pavić.

Moji prijatelji bi samo slegnuli ramenima i otišli

Ipak, najveći motiv joj je da pokuša napraviti nešto za društvo u kojem živi. 

"Svoje prijatelje koji odlaze iz Hrvatske, ne zato što su gladni, pitam što su napravili da bi se društvo promijenilo. Slegnu ramenima i kažu sve je uzaludno. Prelako odustajemo", smatra Lana Pavić.

U videu pogledajte što još ima za reći najnovija akvizicija stranke Pametno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.