VIDEO Indexova emisija: Kako će izgledati povratak u škole?

Screenshot: Index

U INDEXOVOM STUDIJU o povratku u škole razgovarali smo s Eli Pijacom Plavšić iz GOOD inicijative i glavnom tajnicom Sindikata hrvatskih učitelja Anom Tuškan. 

INDEX STUDIO: Kako će izgledati školska godina u doba korone?

INDEX STUDIO: Kako će izgledati školska godina u doba korone?

Posted by Index.hr on Wednesday, September 2, 2020

Prošla školska godina obilježena je štrajkom i online nastavom, a Tuškan kaže kako posljedice postoje i da će se posljedice još dugo rješavati.

"Svi u školama rade sve što mogu i to nažalost u zadnji trenutak. Raspuštanje sabora dovelo je do toga da sve radimo u zadnji tren", rekla je Tuškan dodavši kako će učitelji raditi analize kakve su posljedice na znanje učenika.

"Djeca imaju rupe u znanju"

Pijaca Plavšić rekla je kako je online nastava imala probleme ne samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu.

"Radi se o tome da učenici imaju određene rupe u znanju. To je normalno i bio je potpuno drugačiji tip nastave. Tamo gdje to nije bilo moguće, djeca su izašla s određenim rupama u znanju i to treba nadoknaditi. Mislim da je potrebno prvih mjesec dana iskoristiti na dodatne i dopunske nastave kako bi učenici mogli uhvatiti korak s gradivom. Ovo je velika prilika za naš obrazovni sustav", rekla je Pijaca Plavšić.

"Idemo svi zajedno napraviti što bolje možemo od ove godine. Primamo kritike, prijedloge i sugestije i drago mi je da su se svi uključili. Pripremimo se za najgore i očekujmo najbolje", zaključila je Tuškan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.