VIDEO Filipović: Obustavljeno poskupljenje vode u Zagrebu, nezakonito je

Foto: Luka Šangulin/Index

MINISTAR gospodarstva Davor Filipović dao je izjavu o cijenama vode u Zagrebu. 

Podsjetimo, u glavnom gradu voda je 1. ožujka poskupjela 15 posto. Gradonačelnik Tomislav Tomašević je na presici u utorak rekao da je poskupljenje bilo odgađano koliko god je bilo moguće te da je i ovo sada posljedica vladavine Milana Bandića.

Filipović drži presicu o cijeni vode

Posted by Index Vijesti on Friday, 3 March 2023

Filipović je na konferenciji rekao kako vlada štiti standard građana, kako u Gradu Zagrebu nije prijavljen nijedan projekt koji se tiče vodoopskrbe te kako je i ranije govorio da nema razloga za povećanje cijene vode. Istaknuo je kako je Vijeće za vodne usluge obustavilo odluku Grada Zagreba u poskupljenju vode. "Krajnje je vrijeme da se počne odgovorno upravljati u Gradu Zagrebu", kaže.

"Imamo gradsku upravu koja svaki problem rješava udaranjem po građanima. Krajnje je vrijeme da se prestane tako funkcionirati i da se počne misliti na građane", kaže.

"Vijeće za vodne usluge je obustavilo odluku o povećanju u gradu Zagrebu jer je utvrdilo niz nepravilnosti kod donošenja takve odluke. Vijeće je utvrdilo da je dizanje naknade protuzakonito", rekao je Filipović.

Napao Tomaševića

"Ovo je već kontinuitet upravljanja tako da se svaki problem rješava tako da se gurne ruka u džep građana i poveća cijena. Sve se najavljivalo da će biti bolje, drugačije, suprotno. Govori se o sređivanju gradskih financija, a vidimo svaki dan neki novi udar od strane gradske uprave. Vlada čini sve da očuva standard svojih građana", kaže Filipović dodajući da je rast od 4 posto posljedica snažnih intervencija vlade.

"Očekivali bi od gradske uprave da ne podiže cijene tamo gdje nema nikakvog razloga da se one podignu. Nije ovo nikakva politička borba. Nema razloga dizati cijene vode. Zašto bi građani trebali platiti 15 posto više? Kažu EU projekt, nikakvog EU projekta nema. Što to oni rade u Gradu Zagrebu?" pita Filipović.

"Odluka je nezakonita"

Državni tajnik Šiljeg na presici je rekao da je dizanje cijene vode nezakonito te da je na jučerašnjoj sjednici Vijeća za vodne usluge RH stavljeno izvan snage.

"Spominjao se famozni projekt Zagreb za koji je potrebno osigurati 30 posto sredstava. Nijedan od četiri parametra za EU projekte nije ispunjen", kaže Šiljeg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.