VIDEO Fašisti u Barceloni prosvjedovali protiv katalonske neovisnosti: "Živio Franco!"

Screenshot: Twitter
 
SKUPINA fašista u Barceloni je prosvjedovala protiv neovisnosti Katalonije uz nacističke pozdrave i povike "živio Franco".
 
Stotine tisuća ljudi okupile su se u nedjelju na ulicama Barcelone kako bi sudjelovale u okupljanju protiv neovisnosti Katalonije, a skupina neonacista izazvala je nekoliko incidenata tijekom prosvjeda.
 
Fašisti su snimljeni omotani u španjolske zastave kako podižu desne ruke u zloglasni nacistički pozdrav. Snimljeni su i njihovi povici bivšem španjolskom diktatoru, "živio Franco". Došlo je i do manjih fizičkih sukoba između fašista i katalonskih snaga sigurnosti.
 
Katalonska vlada u petak je proglasila neovisnost, nakon čega je Madrid naredio njeno raspuštanje. U subotu su Puigdemont i potpredsjednik katalonske vlade Oriol Junqueras odbili prihvatiti smjenu iz Madrida te se i dalje smatraju legalno izabranim dužnosnicima.
 
Španjolsko državno odvjetništvo najavilo je u ponedjeljak optužnicu protiv Puigdemonta za pobunu protiv vlasti, a on je s još nekoliko članova vlade napustio državu i otišao u Bruxelles. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.