VIDEO Dabro bježao od novinara, Šušnjar izbjegavao pitanja o plinu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Danas su ministri nove vlade iz Domovinskog pokreta preuzeli svoje resore. Josip Dabro novi je ministar poljoprivrede, Ante Šušnjar ministar gospodarstva, a Ivan Šipić bit će na čelu novoosnovanog ministarstva demografije i useljeništva.

Šušnjar izbjegavao pitanja o Vujnovcu i sukobu interesa, Dabro pobjegao od novinara

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar na konferenciji za medije nije želio odmah objaviti tko će mu biti pomoćnici i državni tajnici u njegovom ministarstvu.

Na pitanje novinarke o povezanosti njegovih odluka s DP-u bliskim poduzetnikom Pavlom Vujnovcem, Šušnjar je rekao da se ne boji toga te da to neće imati utjecaja na njegove poteze. "Sreli smo se i pozdravili", dodao je.

Rekao je da neće bježati od odgovornosti. Kaže da nikad nije razgovarao s Vujnovcem o pitanjima energetike. 

Na pitanje o svojoj obitelji koja se bavi energetikom, rekao je da se obitelj "ne može birati" i da je udjele u tvrtkama koje su povezane s PPD-om naslijedio. "To poduzeće je nastalo kad sam ja imao 14 godina", pravdao se. Dodao je da on ne vodi te tvrtke, da ih nikada nije operativno vodio te da nije u sukobu interesa. Izbjegavao je i odgovoriti na neka pitanja pravdajući se poslovnom tajnom.

Novinari su Šušnjaru pitali kupuje li ta obiteljska tvrtka bilo što od tvrtki koje su sada pod njegovim nadzorom.

Potvrdio je da kupuje, između ostalog i od Ine, kao i na "drugim međunarodnim tržištima", gdje vide da su bolje cijene. Ponoviši da je udjele prenio i da operativno u toj tvrki nikad nije ništa radio, Šušnjar je ustvrdio da "uopće ne vidi prostora sukobu interesa".

Josip Dabro pak uopće nije želio odgovarati na pitanja novinara te je nakon preuzimanja ministarske dužnosti otišao iz ministarstva.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.