Veljača nakon sastanka s ministrom o curici: Želim se ispričati

Screenshot: N1

MINISTAR rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi sastao se s predstavnicima inicijative #SpasiMe, među kojima je i Jelena Veljača.

Iz inicijative su tražili sastanak zbog propusta u slučaju smrti curice iz Nove Gradiške, a zbog toga su Veljaču napali iz Komore socijalnih radnika. 

> Komora socijalnih radnika napala Jelenu Veljaču

Premijer Plenković i  ministar Aladrović sastali su se i s predstavnicima inicijative Moramo vam nešto reći, koja se bavi pitanjima usvajanja. 

Nakon sastanka Aladrović i Veljača daju izjave. 

Veljača se ispričala

Veljača je na početku rekla da se ispričava ako je imalo doprinijela linču prema socijalnim radnicima. 

"Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio atmosfere linča prema socijalnim radnicima, želim se ispričati, jer to nije dio ni uvjerenja ove inicijative niti mojih osobnih", rekla je Veljača.

Kazala je i da je s ministrom Aladrovićem dogovoreno pokretanje akcijskog plana.

"U svim postupanjima interes djeteta mora biti iznad interesa roditelja", dodala je Veljača.

Navedeno je i da je dogovoreno osnivanje posebnog očevidnika za slučajeve zlostavljanja i nasilja u obitelji, koji će biti dostupan nadležnim službama i centrima za socijalnu skrb.

Aladrović: Vrlo smo odlučni u promjenama, da ova tragedija bude svojevrsna točka preokreta

"Tema je bila kako u suradnji sa svim akterima društva poboljšati ovaj sustav. Vrlo smo odlučni u promjenama sustava, da ova tragedija bude svojevrsna točka preokreta. Drago nam je što smo na sastancima imali slične poglede na to što treba promijeniti. Svjesni smo da treba dubinska promjena sustava, da je to na nama da učinimo, i to ćemo učiniti u narednom periodu", rekao je ministar Aladrović.

Gospođa Veljača je spomenula, razgovarali smo o akcijskom planu koji će unaprijediti cijeli sustav. Predstavit ćemo ga prvo akterima s kojima surađujemo, a onda i javnosti. Razgovarat ćemo s akterima i siguran sam da ćemo donijeti najbolje odluke za sustav", rekao je Aladrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.