VELIKI POŽAR KOD OMIŠA Gori Lokva Rogoznica: "Vatra se strahovito brzo širi"

Foto: Ivan Perak

DANAS iza 20 sati buknuo je veliki šumski požar kod Lokve Rogoznice.

Kako Index doznaje od zamjenika glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika za operativno područje Omiš Višeslava Pešića, vatra trenutačno bukti između Stare Lokve i Starog Sela, a situacija je trenutačno loša.

"Situacija nije dobra, pokušavamo sa svih strana obuzdati vatru da ne ide prema Starom Selu i Lokvi. Ako ne uspijemo, borba će se nastaviti u jutranjim satima. Ovdje nema ni puta, ni ceste, sve je brdovito.

Cijelu noć ćemo se boriti, ali tu su veoma jaki naleti vjetra, a očekuje se da će bura puhati i jače", kazao nam je Pešić, dodajući da je moguće da požarna fronta uskoro bude dugačka čak jedan kilometar.

 

Meteoalarm izdao crveno upozorenje zbog vjetra

Ukoliko vatrogasci ne uspiju obuzdati požar danas, situacija bi se mogla dodatno zakomplicirati pošto je izgledno da sutra zbog najavljenog snažnog vjetra neće moći dobiti podršku zračnih snaga, potvrđeno je Indexu.

Prema aktualnim podacima Meteoalarma, ogroman problem vatrogascima stvara olujni vjetar, zbog kojeg je na snazi crveno upozorenje. Udari vjetra mogli bi uskoro dosezati i do 130 kilometara na sat.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.