Vatrogasci ugasili požar na 17. katu nebodera u Beogradu

DANAS je gorio neboder u Beogradu. Požar je zahvatio tri zadnja kata nebodera koji ima 20-ak katova.

Vatrogasci su nakon dva sata uspjeli lokalizirati požar.

"U Beogradu je danas oko 13:50 prijavljen požar u jednom stanu na 17. katu nebodera u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu. Odmah po prijavi na lice mjesta su izašla 22 vatrogasca-spasioca s pet vatrogasnih vozila i u toku je gašenje požara. Za sada nitko nije ozlijeđen", priopćili su iz tamošnjeg MUP-a.

Stanarka: "Bilo je strašno"

"Ležala sam u sobi i odjednom vidim - dim kulja prema meni. Odmah sam istrčala na terasu. Živim iznad susjeda kod kojih je izbio požar. Bilo je strašno. Istrčala sam i svima zvonila na vrata. Došla sam do 16. kata, ali nikoga nije bilo da otvori. I na 15. katu vrata je otvorila jedna žena i ona je odmah zvala vatrogasce. Najviše me plaši što u stanu koji guta vatra živi jedva pokretna baka. Riječ je o Milici koja ima 81 godinu", ispričala je Telegrafu stanarka nebodera.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su stanari stana koji je zahvatio požar evakuirani i da nema ozlijeđenih. Vesić je zamolio medije da vijesti o požaru u ovom neboderu ne prenose senzacionalistički.

"Netko bi mogao pomisliti da gori čitav neboder, što nije točno. Vatra je zahvatila jedan stan i najvažnije je da stanari ovog nebodera slušaju naredbe vatrogasaca, da stanari okolnih zgrada ne prilaze i da svi prate službena priopćenja MUP-a jer vatra još nije ugašena", izjavio je Vesić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.