Vaš smartphone možda potajno snima sve vaše aktivnosti

NAKON skandala koji je izbio kada se otkrilo da Apple putem iPhone uređaja prati položaje svojih korisnika, sada bi se i Googleov Android, točnije HTC, mogao naći u istoj situaciji, javlja GSM Arena.

Nakon detaljnog istraživanja, Trevor Eckhart razvojni programer operativnog sustava Android otkrio je kako je njegov smartphone HTC EVO 4G bilježio svako pritiskanje tipke, poslanu poruku i lokaciju na kojoj je bio.

Program dizajniran za to praćenje napravljen je u tvrtki Carrier IQ, te u stvarnom vremenu snima sve što se događa ne samo na Eckhartovom telefonu, već i na milijun drugih Androida, kao i Nokijinih i Blackberryjevih uređaja.

Eckhart je pratio svaki paket podataka koji je poslan s njegovog HTC-a ili je na njega preuzet, a na taj način uspio je prikazati kako je svaki pritisak na numeričku tipkovnicu, sadržaj SMS poruke ili podatak o pretraživanju putem tražilice sačuvan u programu Carriera.

U priloženom videu objavljenom na YouTubeu možete vidjeti kako je dotični program stvarno napravljen u Carrier IQ-u, tvrtki koja je nakon ovih optužbi napala Eckharta i prijetila mu tužbom.

Predsjednik marketinga tvrtke, Andrew Coward prošli je tjedan negirao programerove tvrdnje, rekavši kako softver nikad nije bilježio pritiske na tipkovnicu.

"Naša tehnologija nije u stvarnom vremenu te nam ne uzvraća podatke konstantno. Prikuplja informacije i uglavnom ih šalje u malim količinama.", tvrdi Coward.

Evo i 17-minutnog videa koji će vam pokazati sve što se događalo na oba Eckhartova HTC-a bez njegova znanja. GSM Arena također upozorava da ove tvrdnje još nisu potvrđene za HTC ili bilo koje Android uređaje izvan SAD-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.