Vandali napali članove američke demokratske stranke zbog zdravstvene reforme



NEZADOVOLJSTVO zbog zdravstvene reforme u SAD-u pretvorilo se u vandalizam i prijetnje prema članovima Demokratske stranke, kojima su kroz prozore ureda bacali cigle, a jednom su čak u domu prekinuli dovod plina.

Najmanje deset članova Kongresa primilo je neku vrstu prijetnje do danas. U najmanje četiri ureda stranke u New Yorku, Arizoni i Kanzasu razbijeni su prozori, a FBI dosad nije uhitio nikoga.

Proteklog vikenda je netko bacio opeku kroz prozor ureda Demokratske stranke u Rochesteru u državi New York. Na opeci je bila poruka "Ekstremizam u obrani slobode nije porok", što je grubi citat republikanskog predsjedničkog kandidata Barryja Goldwatera iz 1964. godine. Slični su incidenti zabilježeni u još najmanje tri ureda, a demokrati su kritizirali republikance zato što nisu osudili napade.

Ljudi su zvali članove Demokratske stranke i preko telefona im prijetili, govoreći kako bi ih trebalo izvesti pred streljački vod, a pojavili su se i posteri s njihovim licima na meti. Jednom zastupniku poslan je faks u kojemu je navedeno kako "svi ubojice djece dožive neslavan kraj, bilo od Božje, bilo od ljudske ruke".

U Virginiji je nepoznata osoba presjekla dovod plina prema roštilju u dvorištu kuće brata zastupnika Toma Perriella. Aktivisti "Tea Partyja", sve zapaženije skupine građana nezadovoljne demokratskim vodstvom, adresu su objavili na internetu, vjerujući kako se radi o kući samog Perriella.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.