Ususret predizbornoj presudi za "Maestro": "Zar suci žele dotjerati Sanadera do živčanog sloma?"

SUTRA je presuda za veliku antikorupcijsku akciju "Maestro" i to njezin veći dio, nazvan "veliki Maestro", preksutra predizborna šutnja, a dan iza toga lokalni izbori. "Što je previše - previše je!", uskliknuo je u novom postu na svom blogu nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar, ponukan primjerom "intervencije sudstva" u lokalne izbore u slučaju nepravomoćne presude za ratni zločin Branimiru Glavašu i njegovim suoptuženicima.

"Nije mi jasno što rade ovi suci u Zagrebu, najprije Glavaš pa sada 'Maestro'. Zar doista žele Sanadera dovesti do sloma živaca? Opet će Šimonović morati na razgovor k Sanaderu? Ili ovaj puta Sanader neće imati ništa protiv presude? Mislim na 'trenutak i visinu presude'“, piše Lesar.

Pita se hoće li ova presuda utjecati na izbore, posebice zbog toga "što ostali iz Fonda i Upravnog odbora 'ništa nisu znali jer su im ovi optuženici radili iza leđiju'“.

Mali Maestro propao

Kolokvijalno nazvani "mali Maestro", podsjetimo, završio je oslobađajućom presudom za potpredsjednika Fonda za privatizaciju Ivana Gotovca i Svjetlana Stanića, poduzetnika iz Bosne i Hercegovine pošto je sud odlučio da Državno odvjetništvo nije dokazalo da je Gotovac bio podmićen od Stanića.

Sudac Vladimir Pavleković kazao je kako mu nije čudno što su se "prijatelji" Stanić i Gotovac čuli preko telefona i obećavali jedan drugome usluge, što je Gotovac objašnjavao Staniću kako da prilagodi svoju ponudu natječaju, što mu je Stanić obećavao da će ga zaposliti u BiH nakon što završi raditi u HFP-u jer su oni "prijatelji koji su možda trebali biti više svjesni granica svog prijateljstva". Pokloni koje su razmjenjivali također mu nisu bili čudni, nego ih je shvatio kao izraz uzajamnog prijateljstva.

Akcija "Maestro" obuhvatila je ukupno 10 osoba: potpredsjednike HFP-a Josipa Matanovića i Roberta Pešu, šefa Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, višeg savjetnika Službi prodaje nekretnina HFP-a Darka Mrkonjića, zagrebačkog odvjetnika Juraja Parazajdera, odvjetnicu iz Buja Asju Piplović, njenog zagrebačkog suradnika Mladena Jandričeka te osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Manu Medića te spomenuti nepravomoćno oslobođeni dvojac. Ostalima će presuda biti izrečena sutra.

A.B.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.