Usred Berlina pronađen krokodil

ZANIMLJIV vikend u glavnom gradu Njemačke. U rijeci Havel, koja prolazi kroz Berlin, otkriven je krokodil. Kad su ga izvukli iz vode, shvatili su da je mrtav, a pretpostavlja se da je životinja bila u rijeci i do šest tjedana. Traje potraga za vlasnikom.

39-godišnji automehaničar Carsten Vollrath krajem prošlog tjedna posjetio je svoju majku. Ona je otišla u vrt i nakon što se vratila rekla mu je kako u rijeci pliva plastični krokodil. Carsten je otišao vidjeti i nemalo se iznenadio kad je uočio da krokodil ni u kom slučaju nije plastičan.

Uzeo je dugačak štap i nekoliko puta gurnuo krokodila da vidi je li živ. Nakon toga je gmaza dugog oko metar i pol izvadio iz vode lopatom za snijeg. Brzo je nazvao policiju, koja je odmah poslala čak šest pozornika. Policajci su ustvrdili da je krokodil iz roda kajmana mrtav.

Krokodil vjerojatno uvezen ilegalno

Kajmani uglavnom žive u Srednjoj i Južnoj Americi, a nije poznato kako se ovaj primjerak našao u Berlinu. Stručnjaci provjeravaju ima li krokodil mikročip koji bi im pomogao pri traženju vlasnika.

Ipak, budući da u Berlinu ima samo desetak ljudi koji legalno drže krokodile, pretpostavlja se da je životinja uvezana ilegalno.

Berlinski krokodil je u rijeci Havel bio i do šest tjedana. Stručnjaci pretpostavljaju da se hranio patkama, ribama i pticama i na kraju umro od prehladne vode. 

F.M.
Foto: Bild
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.