Uskok zbog nezakonitog posredovanja ispitao splitskog suca Zorana Ivaniševića

USKOK nezadrživo grabi dalje i u sklopu istrage Zemljišno-knjižnog odjela splitskog Općinskog suda danas je tužiteljica Natalija Petković ispitala suca Zorana Ivaniševića, koji je osumnjičen za protupravno posredovanje. Nazvao je da srede etažiranje jedne nekretnine. Uz njega, osumnjičeni su i vlasnica jedne agencije za promet nekretninama te investitor.

Tri suca na meti Uskoka

Ivanišević je već treći sudac splitskog Općinskog suda koji se našao na meti Uskoka. Prošlog tjedna uhićen je Robert Pešutić, a uz njega je osumnjičen i šef Uskočkog odjela Ante Unković. Uskok ih tereti da su primali novac za razne povoljne odluke koje su donosili u korist okrivljenika.

Danas se po sudu čak potegla priča da je Ivanišević uhićen, ali to nije istina. Dobio je poziv, uredno se odazvao te kategorički opovrgao postojanje kaznenog djela.

Van stroja ostao jedino sudac Pešutić

Van stroja je na kraju ostao jedino Pešutić koji je suspendiran zbog istražnog zatvora. I Unković i Ivanišević mogu suditi sve dok se optužnica ne potvrdi, ukoliko ikada slučaj i dođe do te faze.

Kao zanimljivost možemo istaknuti podatak da su ovo ljeto i Pešutić i Ivanišević aplicirali za Uskočke suce te su dali pristanak za sigurnosnu provjeru. Vjerojatno se nisu nadali da će ovako završiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.