Uragan Idalia munjevito ojačao, juri prema Floridi. Situacija je opasna

Screenshot: Twitter

Opasan uragan Idalia, koji je dostigao kategoriju snage 4 (od maksimalnih 5), kreće se prema Floridi i očekuje se da će danas udariti u kopno. Već je izazvao nestanak električne energije za gotovo 60.000 korisnika, a očekuje se da će donijeti značajne poplave i olujne udare.

Uragan je trenutno oko 97 kilometara zapadno od Cedar Keya i 145 kilometara južno od Tallahasseea. Uragan je na putu prema kopnu, koje će dosegnuti u floridskoj regiji Big Bend. Već su zabilježeni nestanci struje u okruzima Taylor, Dixie i Levy.

Uragan munjevito ojačao, vjetrovi pušu brzinom većom od 200 na sat

Idalia je munjevito ojačala u posljednja 24 sata, s vjetrovima koji su se povećali za 88.5 km/h. Postala je uragan kategorije 4 s vjetrovima koji pušu maksimalnom brzinom od 209 km/h.

Očekuje se da će Idalia donijeti značajne olujne udare te izazvati podizanje mora između 1.2 i 1.5 metara u zaljevu Tampa Bay. Guverner Floride Ron DeSantis uskoro bi trebao održati press-konferenciju.

"Hitne službe više neće moći pružiti pomoć"

Također je izdano upozorenje za tornada za gotovo 12 milijuna ljudi širom središnje i sjeverne Floride i jugoistočne Georgije. Stanovnici su upozoreni da ozbiljno shvate situaciju jer će doći trenutak kada hitne službe više neće moći pružiti pomoć. Već su zabilježeni problemi s pristupom nekim evakuiranim područjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.