Umrla curica u SAD-u, ubio ju je dio reketa za badminton

Foto: Društvene mreže

Šestogodišnja djevojčica umrla je ovog tjedna nakon što je zadobila ozljedu glave kada ju je tijekom obiteljskog odmora u Maineu u SAD-u pogodio komad reketa za badminton, priopćila je policija.

Djevojčica, identificirana kao Lucy Morgan iz Stockholma u New Jerseyju, umrla je u srijedu u Medicinskom centru Maine u Portlandu nakon nesreće koja se dogodila 1. lipnja u Limericku, oko 30 milja zapadno od Portlanda, priopćila je Državna policija Mainea.

Djeca su igrala badminton u dvorištu vikendice uz jezero u Limericku kada je Lucy pogođena, prema izjavama policije i njenog oca.

Otac opisao što se dogodilo

Otac Jesse Morgan pastor je u Green Pond Bible Chapel u Newfoundlandu u New Jerseyju. Pisao je o događaju na blogu povezanom s tom vjerskom zajednicom.

Naveo je kako je obitelj završila s ručkom, a on je bio iza vikendice sa suprugom kada su čuli vrištanje ispred kuće.

"Zbog nesretnog slučaja s reketom koji se slomio oštar komad se zabio u Lucynu lubanju dok je sjedila sa strane i prouzročio katastrofalnu ozljedu", napisao je. "Još je disala, ali nije reagirala dok sam je držao, a (njena majka, op.a.) Bethany je plakala i molila se Bogu."

Policija je objavila da se "aluminijska osovina reketa za badminton odvojila od drvene ručke te je udarila djevojčicu u glavu i probila joj lubanju".

Lucy je prevezena u MaineHealth Maine Medical Center u Sanfordu prije nego što je helikopterom prebačena u Maine Medical Center u Portlandu, rekli su.

Jesse Morgan je napisao da je Lucy pretrpjela hipoksično-ishemičnu encefalopatiju, oštećenje mozga uzrokovano nedostatkom kisika koje može biti posljedica traumatske ozljede. 

"S obzirom na traumu koja je uzrokovala globalnu hipoksičnu ozljedu mozga i ozbiljnost oteklina, bilo je gotovo sigurno da je doživjela moždanu smrt", napisao je Morgan.

Proglašena je mrtvom tog jutra, rekao je.

Morgan je napisao kako je Lucyna smrt duboko pogodila njenu majku i njihovo troje djece, četverogodišnjeg dječaka, osmogodišnju djevojčicu i desetogodišnjeg dječaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.