Ukrajinski političar nakon napada Rusa: Pogodili su mi ured, ali zaspao sam za posao

Foto: Vitalij Kim/Telegram

RUSI su jutros napali Mikolajiv, a raketnim napadom pogođena je i oštećena zgrada gradske uprave, piše portal Ukrajinska Pravda. Guverner Mikolajivske oblasti Vitalij Kim rekao je da je pogođen i njegov ured.

"Pogodili su zgradu regionalne uprave, uništili pola zgrade. I moj ured je pogođen. Pod ruševinama je osam civila, izašlo je pedeset do sto ljudi, tražimo trojicu vojnika", rekao je jutros Vitalij nakon ruskog napada.

 

Vitalij je preživio napad.

"Ruski se*onje. Čekali su da ljudi krenu na posao i pogodili su zgradu. Ja sam imao sreće, zaspao sam za posao", rekao je.

Ukrajinska državna služba za hitne slučajeve izvijestila je jutros nešto prije devet sati da je pogođena zgrada uprave i da je došlo do uništenja dijela zgrade od prizemlja do osmog kata. Kasnije je javljeno da je 18 osoba spašeno iz ruševina.

"Neprijateljski zrakoplovi preletjeli su s Krima u Mikolajiv. Broj žrtava je nepoznat", rekao je oko deset sati ujutro Vitalij, a poslije je ukrajinski novinar na Twitteru objavio da zasad ima sedam smrtnih slučajeva. Točan broj žrtava još nije poznat.

Prema riječima Vitalija Kima, raketni napad ukazuje na to da su Rusi odustali od kopnenih napada na Mikolajiv. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.