Uhljebi koje vodi HDZ-ovac napravili priručnik protiv korupcije

Foto: Facebook

HRVATSKA zajednica županija izradila je priručnik "Podrška integriranju kurikuluma o antikorupciji u postojeće nastavne predmete za studente dodiplomskih i poslijediplomskih studija", u sklopu projekta o suzbijanju korupcije i transparentnosti u javnoj upravi, a financiralo ga je američko veleposlanstvo.

Čemu služi priručnik protiv korupcije koji izdaje Hrvatska zajednica županija?

Priručnik je napravljen u suradnji Hrvatske zajednice županija i Instituta za razvoj i međunarodne odnose i predstavlja trajnu vrijednost projekta "Anticorruption and transparency in public administration trainings for trainers and students", navodi se u priopćenju Hrvatske zajednice županija. 
Iz Zajednice županija dodaju da je riječ o priručniku za nastavnike, no nije posve jasno gdje bi se i kako u nastavi trebao provoditi i hoće li ga ijedan nastavnik u Hrvatskoj u stvarnosti koristiti. 

Oni koji su ga izradili navode tek da "priručnik nije zamišljen kao potpuni kurikulum nastavnog predmeta, već kao nadopuna već postojećih nastavnih predmeta, a namijenjen je nastavnicima društvenih i humanističkih znanosti koji predaju studentima koji se po prvi puta akademski obrazuju o antikorupciji". 

No to nije najveća bizarnost priručnika koji bi trebao pomoći u sprječavanju korupcije. 

Šef Zajednice županija je HDZ-ov župan koji se hvalio da je "uhljebio puno znanih i neznanih"

Iza priručnika i prilično nejasnog objašnjenja o njemu stoji, naime, Zajednica županija, udruga na čelo koje je prošle godine ponovno izabran HDZ-ov župan koji se hvali uhljebljivanjem, Goran Pauk. 

"Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio preko veze. Nema onog tko se javio za neki posao a da nije imao neku 'preporuku', neku vezu. Volio bih da sam ih puno više uhljebio", doslovan je citat iz intervjua koji je prije godinu dana, malo prije nego što će biti ponovno izabran za šefa Zajednice županije, za Slobodnu Dalmaciju dao šibensko-kninski župan i HDZ-ovac Gordan Pauk.

Sada Hrvatska zajednica županija na čelu s istim tim Paukom izdaje priručnik protiv korupcije. 

Proveli kampanju da bi građanima ukazali na važnost - samih sebe

Inače, Hrvatska zajednica županija, dakle organizacija uhljeba koji troše naš novac, najpoznatija je po tome što je provela kampanju u kojoj su nam jumbo plakatima objašnjavali koliko su važne županije. 

Ponovimo to još jednom, Hrvatska zajednica županija je novcem koji oduzmu od poreza pokrenula kampanju kojom ukazuju narodu na važnost – županija.

Jedinice regionalne samouprave - županije s hrpom nepotrebnih činovnika - preko svoje su Zajednice županija, koja također ima neke činovnike, pokrenuli kampanju kojom su jumbo plakatima željeli ljudima antagonizirati ideju o regijama pa su tako, primjerice, usred Vukovarsko-srijemske županije, na dvije lokacije nedaleko od Vinkovaca, postavljeni plakati "Dobrodošli u Osječku regiju" na kojima je i grb grada Osijeka. Istom su se tehnikom poslužili u drugim županijama.

Županije su se pokazale i kao legla korupcije, a njihova udruga sad izdaje priručnik koji bi studente trebao učiti što je to korupcija

Osim što su na prilično nemoralan način, novcem svih nas, pokrenuli kampanju za opstanak samih sebe i županija koje su se do sada, uz to što su simbol bacanja novca, nefunkcionalnosti i leglo uhljeba, pokazale u više navrata kao vrlo pogodne za razne oblike korupcije, njihova udruga sada izdaje priručnik koji bi studente trebao učiti što je to korupcija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.