Uhićen mladi vozač koji je u Čakovcu usmrtio biciklista i odšetao, bio je pijan

Foto: Google Street View

ČAKOVEČKA policija uhitila je 25-godišnjeg vozača, koji je noćas pod utjecajem alkohola od 1.12 promila u Čakovcu skrivio smrt 43-godišnjeg biciklista i pobjegao s mjesta nesreće, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Do prometne nesreće došlo je desetak minuta nakon ponoći u Sajmišnoj ulici u Čakovcu.

Vozač je bio pijan

Kako je utvrđeno, 25-godišnji vozač Renault Meganea, čakovečkih registracija, pod utjecajem alkohola od 1.12 promila u trenutku nesreće nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, podvožnjaku i cestovnom nagibu te vidljivosti.

Zbog toga se nije mogao pravovremeno zaustaviti te je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio bicikla, kojim je iz suprotnog smjera, po lijevoj prometnoj traci, upravljao 43-godišnji muškarac.

U trenutku nesreće biciklist, čiju je smrt na mjestu događaja konstatirao liječnik Hitne medicinske pomoći, nije koristio biciklističku stazu koja se nalazi uz južni rub kolnika i nije bio označen reflektirajućom oznakom, naveli su iz policije.

Otišao s mjesta nesreće

Dvadesetpetogodišnji vozač s područja općine Pribislavec je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenom biciklistu. No brzom reakcijom policijskih službenika Interventne jedinice policije PU međimurske, 30-ak minuta nakon nesreće pronađen je i priveden.

"Odbjegli vozač je uhićen te su mu izuzeti krv i urin radi utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti te eventualne prisutnosti droga u organizmu", priopćili su iz policije.

Protiv 25-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika, koji je sudjelovao u očevidu prometne nesreće, tijelo umrlog biciklista prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.