Ugrožene indijske tigrove štitit će naoružani komandosi

NAORUŽANI komandosi bit će raspodijeljeni u džungli na jugu Indije kako bi krivolovce spriječili u hvatanju i ubijanju ugroženih tigrova, priopćili su u srijedu indijski vladini dužnosnici.

Kako prenosi agencija AFP, Specijalna postrojba za zaštitu tigrova patrolirat će teritorijem nacionalnih parkova Bandipura i Nagarholea, koja su dva najveća rezervata za tigrove.

Prvih 54 članova postrojbe prošlo je tromjesečnu obuku, a svi su naučili baratati s oružjem i svladali tehnike preživljavanja u džungli.

Predstojnik organizacije za očuvanje prašuma, B.K. Singh rekao je kako će se uskoro postrojbi pridružiti dodatna 54 člana, a koji će patrolirati teritorijem preostala tri rezervata diljem indijske države Karnataka. Uz obuku koju su već prošli, imat će i fizički trening, učenje borbe bez oružja, te će ih se naučiti snalaženje u prostoru i čitanje karata.

Indija je dom za polovicu sve manjeg broja populacije divljih tigrova, no vlasti se bore s krivolovcima, te ovom inicijativom pokušavaju broj jedinki tigrova održati stabilnim i spriječiti međunarodno krijumčarenje i uništavanje habitata tih prekrasnih životinja.

Kada je Indija 1947. godine proglasila neovisnost od britanske kolonijalne vladavine u njoj je živjelo oko 40 tisuća tigrova, a u 69 godina, do 2006. ta je brojka pala na 1411 životinja.

Državne vlasti su za očuvanje tigrova, za obuku i naoružanje komandosa koji će biti raspodijeljeni u 13 rezervata diljem Indije, izdvojile 920 tisuća dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.