Udruga Lipa ima dvije ozbiljne primjedbe na vladine mjere zapošljavanja

Foto: Pixsell/Marko Lukunić

NOVE Vladine mjere koje bi trebale pomoći zapošljavanju prokomentirao je za Index Zoran Löw, izvršni direktor Udruga Lipa. Iako ih načelno podržava, misli da bi jedna od mjera mogla dodatno podebljati ionako velik javni sektor i protivi se ideji da se stalne sezonce financira iz državnog proračuna.
 
"Udruga Lipa načelno podržava te mjere jer se odnose na najranjiviji dio radne populacije", rekao je. Podržavaju i pojednostavljenje jer je vlada dosadašnje 41 mjere - smanjila na 9.

Pogrešan signal mladima i investitorima

Njihove primjedbe su sljedeće:

"Ne podržavamo stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u javnom sektoru jer to dodatno potiče pogrešnu orijentaciju mladih na "sigurne" poslove vezane uz državu, čija je budućnost upitna.

Ne podržavamo financiranje stalnih sezonaca iz državnog proračuna. Mišljenja smo da se time šalje pogrešan signal turističkoj grani i investitorima. Naime, uz takve subvencije investicijska kalkulacija izgleda pozitivnijom nego što u stvarnosti jest, čime se ulagače potiče na neracionalne odluke.

Turistička djelatnost mora pronaći način da produži sezonu, a uz ovakve potpore gubi motivaciju za to", poručio je izvršni direktor Lipe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.