Udruga prijevoznika traži odgovornost za nerad zimske službe

Foto: Hina

UDRUGA hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražila je da se istraži odgovornost za nerad hrvatske zimske službe, zbog koje teretna vozila stoje prisilno zaustavljena već četiri dana, dok su vozači izloženi najgorim uvjetima i hladnoćama, te prepušteni sami sebi.

Sramotno je, kažu prijevoznici u priopćenju, da zbog vremenskih uvjeta dolazi do kolapsa sustava i u prohodnom dijelu zemlje, kao primjerice na potezu Zagreb - Goričan, jer dok susjedna Slovenija može osigurati nesmetan protok prometa sve do graničnih prijelaza, na hrvatskoj strani vozila se zaustavljaju i stoje danima.

Nestanak soli

Nedopustivim ocjenjuju da u današnje vrijeme, uz dostupne modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena.

"Nitko ne razmišlja o tome da za takvo vozilo tvrtka više neće moći osigurati ni plaću niti davanja koja država traži i uzima, a istovremeno ta država ne pruža uvjete za normalan i nesmetan rad", ističe se u priopćenju.

Ogorčeni "neradom, nepripremljenošću i neadekvatnim postupanjem" zimske službe u Hrvatskoj, traže odgovornost svih uključenih u njezin rad i koordinaciju.

Udruga će održati zajednički sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta u petak, 2. ožujka, a traži da se tom sastanku odazovu "adekvatni ljudi koji znaju svoj posao i ovlašteni su donositi odluke".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.