Učitelj koji je ranjen u masakru u Teksasu: Neću oprostiti policiji, to su kukavice

Screenshot: ABC News

UČITELJ koji je ranjen u pucnjavi u školi u Uvaldeu u Teksasu kazao je za policiju da su kukavice jer nisu uradili ništa dok se pucalo po njegovim učenicima.

U intervjuu za ABC News Arnulfo Reyes rekao je da je učenicima koji su tada bili s njim kazao da se pretvaraju da spavaju tijekom pucnjave. Napadač je više od sat vremena bio kod njegove i susjedne učionice i u tom periodu ubio jedanaestero djece, dok je policija za to vrijeme stajala u hodniku. 

"Imali ste pancirke, ja nisam imao ništa", poručio je Reyes policiji.

Podsjetimo, tijekom napada u Osnovnoj školi Robb ubijeno je 19 djece i dvoje učitelja.

Napadač je ušao kroz susjednu učionicu i počeo pucati

Reyes, učitelj četvrtog razreda koji predaje već 17 godina, ispričao je kako je mislio da ga čeka lijep dana kada je tog jutra krenuo u školu. Kada je počela pucnjava, učenici su gledali film. Reyes im je rekao da se sakriju pod stolove i prave da spavaju, kako su ih učili, piše BBC.

Ali napadač je ušao kroz susjednu učionicu i počeo pucati po njegovom razredu. Upucao je i Reyesa, koji se nakon toga također pretvarao da spava, kao što je savjetovao učenicima. Dok je ležao blizu svog stola, čuo je policiju koja je uletjela u školu samo nekoliko minuta nakon napadača.

No trebalo je više od sat vremena prije nego što su policajci upali u učionicu i ubili napadača.

"Molio sam se da nijedan od mojih učenika ne progovori, da budu tiho. Jedan od učenika iz drugog razreda je povikao: 'Policajče, ovdje smo. Ovdje smo.' Ali policija je već otišla. Onda se ubojica odmaknuo od mog stola, otišao u drugi razred i ponovno počeo pucati", ispričao je Reyes.

"Nema isprike za njihove postupke, nikada im neću oprostiti"

Policija tvrdi da se ubojica skrivao u učionici 77 minuta prije nego što su provalili unutra. Reyes je kazao da ga je policija iznevjerila.

"Nema isprike za njihove postupke, nikada im neću oprostiti", kazao je.

Tijekom napada djeca su mahnito zvala nadležne službe kako bi im javila za napad i ranjene učenike. U školu su pokušali ući i zabrinuti roditelji kako bi spasili djecu, ali ih je policija spriječila.

Vlasti su priopćile da poruke koje su slala djeca nisu bile prosljeđivane policajcima na mjestu događaja, koji su čekali da stigne još naoružanih službenika prije nego što krenu na napadača s puškom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.