Učenici svjedočili protiv vjeroučitelja koji bi strijeljao, doznajemo i kako se on brani

Foto:

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu ispitano je četvero učenika razreda u kojem je vjeroučitelj Krešimir Bagarić pozivao na nabijanje glava na kolac, vješanja i bacanje u septičku jamu. Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio nam je da su djeca danas ispitana.

Nakon što je Index objavio snimku vjeroučiteljevog divljanja, a Državno odvjetništvo pokrenulo istragu, pojavile su se glasine da djeca ne žele svjedočiti, odnosno da im roditelji to ne dozvoljavaju. Međutim, dio djece i njihovih roditelja pristao je na svjedočenje.

"S djecom su zaista lijepo postupali. Nisu morala biti u istoj prostoriji s Bagarićem nego su svjedočila putem razglasa. Nisu ni čula pitanja koja su postavljana u sudnici nego im ih je prenosila stručnjakinja", rekao je jedan od roditelja čije dijete je svjedočilo.

Na osnovu pitanja koja su im postavljana čini se da Bagarić pokušava umanjiti značaj svojih riječi.

"Prema onome što mi je dijete prepričalo izgleda kao da se brani tvrdnjama da djeca nisu mogla razumjeti ono o čemu priča i da njegove riječi nisu na njih imale nikakvog utjecaja. Moje dijete je jako dobro razumjelo što on misli kad govori o nabijanju glava na kolac", rekao nam je roditelj čije dijete je svjedočilo.

Prema informacijama kojima Index raspolaže, danas ispitanih četvero djece nisu jedini koji su pristali svjedočiti u procesu protiv Bagarića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.