U zrak dignut most u Genovi na kojem su poginule 43 osobe, pogledajte video

Foto: EPA

OSTACI mosta Morandi u Genovi dignuti su u zrak u kontroliranoj eksploziji, nešto malo manje od godine dana nakon njegova urušavanja u kojem je život izgubilo više od 40 osoba, javlja CNN

Eksplozivom su srušena dva tornja starog mosta kako bi se raščistio prostor za izgradnju novog. 

Promatranje rušenja sa sigurne udaljenosti

Zbog ovog rušenja evakuirano je 4000 ljudi iz svojih domova. Rušenje je trajalo samo 7 sekundi, a za tu su svrhu osigurani spremnici vode kako bi spriječili da se nad gradom nadviju gusti oblaci prašine. Rušenju mosta su prisustvovali ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera Matteo Salvini, kao i velik broj mještana koji su rušenje promatrali sa sigurne udaljenosti.  

Tragično rušenje dovelo do rasprave o stanju infrastrukture

Srušeni most je izgrađen 60-ih godina 20. stoljeća i bio je jedan od najprometnijih mostova u zemlji. Bio je važna karika autoceste A10 koja je povezivala sjeverozapadnu Italiju s Francuskom preko rijeke Polcevera. Ovaj se most urušio 14. kolovoza 2018. godine uslijed jakih kiša, pri čemu su vozila koja su se zatekla na mostu pala u rijeku s visine od 50 m. Ovaj je tragičan događaj izazvao šok i nevjericu građana Genove, ali i cijele Italije i doveo do ozbiljne rasprave o stanju infrastrukture u zemlji. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.