U trenutku ubojstva Ivane Hodak u blizini bili Pukanićevi atentatori?

U NASTAVKU suđenja beskućniku Mladenu Šlogaru Žili za okrutno ubojstvo kćeri poznatog zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka, Ivane Hodak, pojavili su se novi momenti koji bi mogli baciti novo svjetlo na pozadinu toga zločina.

U tekstu Jutarnjeg lista se podsjeća kako je zagrebačka policija neko vrijeme povezivala ubojstvo Ivane Hodak s likvidacijom Ive Pukanića i Nike Franjića, koja se dogodila dvadesetak dana kasnije, jer je jedan od glavnih osumnjičenih za Pukanićevo ubojstvo Amir Mafalani policiji tvrdio kako zna gdje je skriveno oružje kojim je ubijena Ivana Hodak.

Uz to, u javnost je procurila i informacija kako je Slobodan Đurović, kojega optužnica tereti da je jedan od organizatora Pukanićeve likvidacije, pao na poligrafskom testiranju upravo na pitanjima o ubojstvu Ivane Hodak.

Šlogar odbio iznijeti svoju obranu


List tvrdi i da je provjerom baznih stanica na kojima je registriran mobitel Ivane Hodak otkriveno da su u isto vrijeme na istim baznim stanicama locirani i mobiteli nekih od optuženika za Pukanićevo ubojstvo. Policija je to istraživala, ali te činjenice nije povezala s ubojstvom Ivane Hodak.

Zanimljivo je ipak kako je Mladen Šlogar Žila odbio iznositi svoju obranu na suđenju za ubojstvo Hodakove kćeri, a ta bi činjenica mogla presuditi u ovom sudskom postupku.

Naime, Jutarnji list upozorava da su istraga i sam proces prikupljanja dokaza u slučaju ubojstva Ivane Hodak, jednako kao i iskazi policajaca koji su sudjelovali u istrazi, puni nelogičnosti i profesionalnih propusta, iz čega mediji izvlače intrigantan zaključak da bi presuda na štetu Mladena Šlogara mogla potaknuti nova pitanja o tome što je prava pozadina ubojstva mlade pravnice i tko doista stoji iza naloga za njezinom likvidacijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.