U Splitu umrla umirovljena novinarka Marija Erceg

Foto: Hina

U SPLITU je umrla dugogodišnja novinarka Marija Erceg koja je u mirovinu otišla iz Hine prije devet godina. U bogatoj novinarskoj karijeri radila je i za Slobodnu Dalmaciju i Tanjug. Srednju školu završila je u Zemunu gdje je jedno vrijeme radio njezin otac i već je u tom razdoblju počela pisati za školsko glasilo. Potom je u Beogradu upisala Ekonomski fakultet, a tijekom studija pisala je za tamošnji list Mladost.

Kao ekonomistica, ondje je radila u računovodstvu transportnog poduzeća. Poslije se vratila roditeljima u Split i javila se na natječaj za novinare u Slobodnoj Dalmaciji. Radila je u gradskoj rubrici, da bi nekoliko mjeseci kasnije počela raditi za tadašnje dnevne novine Privredni pregled. Potom je prihvatila ponudu iz Tanjuga gdje je radila niz godina, a potom i u Hini.

Našli su je u stanu

Pronađena je u stanu u Splitu nakon što su susjedi dojavili policiji da je posljednjih dana nisu vidjeli. Splitska je policija sinoć izvijestila da je u užem središtu grada u stanu pronađeno tijelo ženske osobe za koje su novinari i kolege doznali da je riječ o novinarki Hine u mirovini Mariji Erceg koja je živjela u tom stanu.

Vatrogasci su ušli u stan i pronašli tijelo na kojem nema tragova nasilja, rekli su Hini u splitskoj policiji. O tome je obaviješteno mjerodavno Državno odvjetništvo te će uslijediti obdukcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.