U spektakularnoj pljački helikopterom u Stockholmu sudjelovali i Hrvati?!

ŠEST je osoba uhićeno pod sumnjom da su sudjelovali u pljački helikopteru u švedskom gradu Stockholmu. Prema priopćenju švedskoga suda, uhićeno je šestero muškaraca u rasponu od 21 do 36 godina pod sumnjom u počinjenje pljačke i sudjelovanje u njoj. Svih šestero uhićenih imaju prebivalište u Švedskoj.

Unatoč tome što je šef policije Srbije upozorio švedsku policiju da se sprema pljačka, nikakve mjere nisu poduzete da se to djelo i spriječi.

Počinitelji pripadnici "crvenih beretki"?

Srpski mediji prenose se među uhićenima nalazi nekoliko bivših pripadnika "crvenih beretki", policijske jedinice MUP-a Srbije raspuštene nakon što su njeni pripadnici sudjelovali u ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Istovremeno, strani mediji prenose da je u pljački sudjelovalo 30 osoba uglavnom s područja bivše Jugoslavije, "podijeljenih u nekoliko skupina, koje su imale različita zaduženja - od hakera, vojnih specijalaca, pilota, električara..." Među pljačkašima je vjerojatno bilo i osoba hrvatske nacionalnosti.

Filmska pljačka pred očima nemoćne policije

Podsjetimo, grupa pljačkaša je izvela pljačku trezora s novcem jedne osiguravateljske tvrtke, koristeći zračni desant iz ukradenog helikoptera. 

Oko pet satu ujutro po lokalnom vremenu, pljačkaši su doletjeli helikopterom iznad zgrade tvrtke G4S PLC, jedne od najvećih osiguravateljskih tvrtki na svijetu. Svjedoci su vidjeli kako se pljačkaši iz helikoptera spuštaju na užadi.

Nedugo nakon spuštanja na krov, čulo se nekoliko eksplozija. Vrlo brzo gangsteri su u helikopter ubacili nekoliko vreća s novcem, popeli se i pobjegli. Helikopter su ostavili nekoliko kilometara izvan Stockholma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.