U Sloveniji pretresi kuća policajaca, navodno imali lažne covid-potvrde

Foto: EPA

U SLOVENSKOJ Generalnoj upravi policije su za N1 potvrdili da su u više slovenskih mjesta izvršeni pretresi kuća policijskih službenika koji su navodno imali lažne PCT (preboljenje, cijepljenje, testiranje) potvrde.

Tolerancija prema zaposlenima koji počine kazneno djelo je nulta, naglašava generalni direktor policije Anton Olaj. Jedan policajac, kojeg su prošlog tjedna uhvatili s lažnom PCT-potvrdom, već je ostao bez posla.

Pretresali kuće policajaca

Što će biti s drugima?

"Policija je danas ponudila pomoć posebnom odjelu specijaliziranog državnog tužiteljstva u provođenju pretresa kuća u raznim dijelovima Slovenije. Izvršeni su pretresi kuća kod više policijskih službenika, u vezi s istragom falsificiranih covid-potvrda", također je potvrđeno N1 Sloveniji iz Generalne uprave policije.

Posebni odjel specijaliziranog državnog tužiteljstva istražuje kaznena djela policijskih službenika.

Još nije poznato kod koliko policajaca je danas obavljen pretres kuće zbog navodno lažnih PCT-potvrda, kao ni jesu li današnji pretresi nastavak pretresa od prošlog tjedna, kada su policijski službenici priveli dvojicu ljekarnika (iz Lenarta i Ptuja) koji su izdavali razne lažne potvrde, uključujući i covid-potvrde, i tako zaradili približno milijun eura.

"U policiji nema mjesta onima koji vrše nezakonite radnje"

Tada su policijski službenici otkrili i jednog svog kolegu, koji je također kupio lažnu PCT-potvrdu, i dali mu otkaz na poslu.

"O ishodu istrage posebnog odjela specijaliziranog državnog tužiteljstva ovisit će daljnje donošenje svih radno-pravnih mjera prema policijskim službenicima, koje će predložiti rukovoditelji jedinica u kojima su zaposleni policijski službenici. Konačnu odluku o mjerama protiv njih donijet će generalni direktor policije", rečeno je u Generalnoj upravi policije.

A generalni direktor policije Anton Olaj naglašava "nultu toleranciju prema zaposlenima koji počine kazneno djelo jer su takve radnje neprihvatljive, u skladu s važećim propisima i prirodom policijskog posla".

Dodaje i da u redovima policije "nema mjesta policijskim službenicima koji vrše nezakonite radnje, a to istovremeno baca loše svjetlo na policijske službenike koji pošteno i predano obavljaju policijske zadatke".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.