U Puli počelo masovno cijepljenje građana

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U SPORTSKOJ dvorani Talijanske osnovne i srednje škole u Puli u srijedu je počelo masovno cijepljenje protiv covida-19, a zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci rekla je da je Grad stavio na raspolaganje sve resurse kako bi omogućio da se u što kraćem roku cijepi što veći broj ljudi.

Zamjenica gradonačelnika: Očekujem da u što skorijem roku država osigura adekvatne doze cjepiva

Upravo iz tog razloga Grad je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i županijskim Stožerom civilne zaštite dogovorio da se za tu potrebu osposobi sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole, dodala je prilikom posjeta školi. 

"Očekujem sada od države da u što skorijem roku osigura adekvatne doze cjepiva. Mi smo spremni te vjerujem da će odaziv biti velik. Na cijepljenje gledam kao na kartu za povratak u normalan život", poručila je Puh Belci.

"Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Istra mora poslati poruku da je sigurna"

Govoreći o cijepljenju u kontekstu predstojeće turističke sezone, Puh Belci je naglasila kako Istra mora poslati poruku da je sigurna destinacija te da drži epidemiološku situaciju pod kontrolom.

"Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Istra je prošle godine, prije pronalaska cjepiva, bila sigurna destinacija te nema razloga da to ne bude i ove. Mi ćemo sa svoje strane posložiti sustav tako da možemo brzo i efikasno reagirati. Bit ćemo spremni za PCR testiranja, za cijepljenje i za sve druge aktivnosti i akcije koje nam garantiraju da ćemo imati zdrave ljude i dobru sezonu", zaključila je Elena Puh Belci. 

Kozlevac: Procjepljivanje je ključno za završetak bitke s koronom

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac naglasio je da je upravo procjepljivanje stanovnika ključna aktivnost kako bi završili bitku s koronavirusom.

"Očekujem kako će količine cjepiva koje dolaze u Istru rasti. Hrvatska u travnju očekuje 500 tisuća doza te se i mi nadamo značajnijoj količini, što će zahtijevati da se u svih sedam ispostava Istarskih domova zdravlja organizira masovno cijepljenje", poručio je Kozlevac.

Dodao je kako poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi i u suradnji s građanima "svi zajedno možemo doprinijeti da se vrlo brzo situacija poboljša i da uđemo spremni u ljetnu turističku sezonu".

Nakon Pule masovno cijepljenje građana idući tjedan započet će u Poreču u sportskoj dvorani Žatika.

Inače, dosad je u Istarskoj županiji cijepljeno više od 20 tisuća osoba jednom dozom, dok je oko pet tisuća procijepljeno s dvije doze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.