U pucnjavi u Kaliforniji ubijen 6-godišnjak

Screenshot: YouTube/NBC New York

ŠESTOGODIŠNJI Stephen Romero ubijen je tijekom pucnjave u Gilroyu u Kaliforniji, javlja CNN.

Podsjetimo se, u pucnjavi koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroyu poginulo je najmanje četvero ljudi, uključujući i napadača, a desetak ih je ranjeno.

Policija je nekoliko minuta nakon početka pucnjave pronašla osobu koja je izvela napad, pucala u nju i ubila je. Svjedoci tvrde da su vidjeli i drugog sudionika, ali policija za sada nije potvrdila njegovo postojanje i upletenost u ovaj napad.

Na konferenciji za novinare voditelj policijske postaje Gilroy Scott Smithee rekao je da je nejasno je li drugi osumnjičenik došao u kontakt s policijom te dodao kako još nemaju opis tog pojedinca.

Bio je mrtav kada su stigli u bolnicu

Stephenova baka Maribel Romero je za KGO-TV izjavila da je Stephen već bio proglašen mrtvim kada je stigla u bolnicu.

"Samo se nadam da postoji pravda i da će uhvatiti drugog napadača. Želim pravdu za svog unuka", rekla je Romero i dodala kako su tijekom pucnjave ustrijeljene njezina snaha i druga Stephenova baka te da se sada nalaze u bolnici.

Svjedoci pričaju o bijelcu u tridesetima

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je bijelca u tridesetim godinama vidjela kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na koga posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Contreras.

Upucana 12-godišnja djevojčica

Jedan od svjedoka je za KGO-TV rekao kako je napadač njegovu 12-godišnju sestričnu upucao kada je njegova obitelj bježala s mjesta pucnjave.

"Vidjeli smo rupu od metka u njezinoj nozi, a ona je plakala", rekao je novinarima.

"Brzo je trčala, zato nismo odmah znali da je pogođena", kazao je i dodao kako je djevojčica prevezena u bolnicu.

10-godišnjakinja napadača pogledala "ravno u oči"

Žena koja je prodavala med na festivalu izjavila je CNN-u da je napadač zamalo upucao njezinu unuku.

"Ispričala mi je kako ga je pogledala ravno u oči i kada je vidjela da je krenuo prema njoj pobjegla je i sakrila se", rekla je trgovkinja i dodala kako je pritom spasila život trogodišnjem sinu svojega poslodavca. Naime, djevojčica je zgrabila dječaka i zajedno s njim se sakrila ispod jedne kutije dok je napadač pucao unaokolo.

Trgovkinja je rekla kako je njezin poslodavac ustrijeljen u nogu, a da je njegova supruga upucana tri puta.

"On je u kritičnom stanju, oboje su na operaciji u bolnici Valley Medical. Nemam nikakvih vijesti o njima. Ne znam što se događa", rekla je.

Motiv napada još nije poznat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.