VIDEO U Primoštenu se zapalila jahta blizu obale, čule se eksplozije

Foto: Facebook

U POŽARU 14-metarske jahte, u vlasništvu njemačkog državljanina, usidrene na bovi ispred Primoštena nitko nije stradao, a plovilo je izgorjelo i potonulo oko ponoći, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Požar na jahti "Vagabond II" u vlasništvu njemačkog državljanina K.J.D., dugačkoj 14,60 metara, porivne snage 404 kW, koja plovi pod njemačkom zastavom, dojavljen je sinoć u 22,50 sati, a obaviješteni su šibenska Lučka kapetanija i Lučka ispostava Rogoznica, Pomorska policija Šibenik te pripadnici šibenske Javne vatrogasne postrojbe (JVP).

Vatra je zahvatila veći dio nadgrađa motorne jahte, a u trenutku izbijanja požara na njoj je bio vlasnik s još jednom osobom. Oboje su neozlijeđeni napustili havarirano plovilo evakuacijom na brodicu dojavitelja nezgode.

Izgorjela i potonula

Budući da je u spremnicima ostalo oko 700 litara goriva diesel, te dvije plinske boce u potpalublju, jahta je zadržana na zatečenoj poziciji oko 150 metara od obale, gdje su upućeni i djelatnici tvrtke za pružanje komercijalnih usluga saniranja onečišćenja mora i morskog okoliša.

Zbog intenziteta požara, pripadnici JVP Šibenik nisu uspjeli ugasiti vatru na jahti, koja je nedugo potom u 00.05 sati u potpunosti potonula.

Tijekom trajanja akcije sva plovila u neposrednoj blizini opožarene jahte osigurana su od mogućeg širenja požara vjetrom ili morskom površinom, a svi plutajući ostatci izgorjele jahte uklonjeni su.

Za vrijeme akcije ni nakon potonuća jahte nije uočeno onečišćenje mora istjecanjem pogonskog goriva, Navode iz Ministarstva.

Danas će Lučka ispostava Rogoznica obaviti administrativni dio očevida o uzrocima pomorske nezgode, koji će se okončati nakon izrona i pregleda potonule olupine.



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.