U prevari s leasingom uhićena dvojica djelatnika Auto kuće Zadar

U LEASING prevari dva mjeseca nakon uhićenja 29-godišnjeg Ante Kurtovića danas su privedene još dvije osobe povezane s prevarom. Osumnjičeni su direktor prodaje Auto kuće Zadar, Dejan Pupovac i djelatnik Niko Lisica. Utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica počinitelja na poticaj uhićenog Ante Kurtovića i uz pomoć Marina Miškovića napravili lažne isprave.

Ispravama su lažno prikazivali svoje poduzeće kao vlasnika i dobavljača vozila kao predmeta leasinga, čime su dvije leasing kuće naveli da sa 36-godišnjakom zaključe ugovor o leasingu i isplate im kupoprodajnu cijenu vozila u ukupnom iznosu od preko 1.076,000,00 kuna. Do sada je saslušano ukupno 45 oštećenika u prevari u kojoj je obuhvaćeno ukupno 57 vozila, 11 brodova, stanovi i krediti.

Mladić iz Zadra je pet godina posredovao u kupnji automobila, brodova i stanova na način da ih je prodavao za gotovinu upola manju od stvarne cijene, a iste je dizao na leasing kod nekoliko banaka zadužujući ih na imena rodbine i prijatelja. U početku je redovito plaćao rate da bi ubrzo upao u financijske probleme. javnost je o ovoj priči saznala kada je leasing kuća zbog neplaćenih rata započela pljenidbu nekretnina i pokretnina. Podnesena je i kaznena prijava protiv Ante Karavanića s otoka Paga zbog pomaganja u izvršenju kaznenih djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.