U posredovanju za Hypo Leasing, Hrvatica stekla 3,5 milijuna eura provizije

AUSTRIJSKI Hypo Steiermark Leasing hrvatskoj je posrednici u slučajevima štetnoga financiranja, zbog kojega je u tijeku sudski postupak na Zemaljskom sudu u Grazu, isplatio 3,5 milijuna eura provizije. Postupak se vodi protiv dvojice bivših menadžera, glavnog direktora Petera S. i prokurista Franza F., zaposlenika Hypo Steiermark Leasinga, kćerinske tvrtke štajerske Landeshypothekenbank.

Prema pisanju Jutarnjega lista, dvojica menadžera su optužena za više tisuća slučajeva visokorizičnih ugovora koji su sklopljeni u Hrvatskoj i BiH, pri čemu su oštetili tvrtku u kojoj su zaposleni za više od 40 milijuna eura. Dvojicu se sumnjiči za gotovo 9.000 slučajeva financiranja, među kojima je i gotovo tisuću slučajeva fiktivnoga leasinga.

Fiktivni leasing je najčešće naizgled financirao automobile, strojeve i jahte, a oni realno nisu ni postojali već se financiralo opremanje stambenih objekata.

Na Zemaljskom sudu u Grazu je odvjetnik Hypo Steiermarka Guido Held naglasio da je posrednica iz Hrvatske ujedno bila u emotivnom odnosu s jednim od optuženih menadžera koji je zaslužan za galopirajući rast štajerske leasing kuće na tržištu jugoistočne Europe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.