U podne sjednica vlade, govorit će o borbi protiv radikalizacije

Foto: Pixsell

DANAS u podne održat će se sjednica vlade.

Na dnevnom je redu zaključak vlade o sprječavanju radikalizacije u društvu nakon prošlotjednog oružanog napada na Markovom trgu. "Vlada je krenula s tri aktivnosti glede borbe protiv radikalizacije u društvu", rekao je premijer Andrej Plenković.

Plenković najavio tri koraka u borbi protiv radikalizacije

Prva je vezana uz prošlotjedni slučaj oružanog napada na Banske dvore, a druga institucionalna borba protiv radikalizma te će vlada, najavio je, na sjednici zadužiti Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti da analizira stanje, pojača međuresornu koordinaciju svih nadležnih tijela i da predloži mjere.

Treća je točka politička borba protiv radikalizma u društvu. Ministri će na sjednici vlade dobiti i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom je redu i nekoliko odluka vezanih uz pandemiju covida-19. Ministar financija trebao bi dobiti ovlast za potpisivanje Sporazuma o zajmu između EU kao zajmodavca i Republike Hrvatske kao zajmoprimca za privremenu potporu radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji nakon izbijanja bolesti covid-19.

Na dnevnom su redu i dopuna Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji covida-19 te odluka o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja covida-19 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.