U Otvorenom rasprava o vladinom Savjetu. Šalimo se, tema je nacionalni stadion

Nije screenshot emisije o kojoj se piše, već jedne ranije emisije Otvoreno Screenshot: HRT

KASNO sinoć odjeknula je vijest kako je vlada izbacila iz Znanstvenog savjeta pet znanstvenika koji su potpisali apel u kojem kritiziraju vladu.

Izbačeno je, podsjetimo, petero ljudi koji su bili među 26 znanstvenika i liječnika koji su nedavno potpisali apel u kojem su izrazili zabrinutost zbog širenja koronavirusa u Hrvatskoj te dali preporuke. Izbačeni su Petra Klepac, Igor Rudan, Branko Kolarić, Nenad Ban i Andreja Ambriović Ristov. Tom odlukom jedini epidemiolog u Znanstvenom savjetu ostao je HDZ-ovac Krunoslav Capak.

Danas je na sat vremena dugoj presici stvari pokušao razjasniti Zvonimir Frka Petošić, predstojnik premijerovog ureda. Cijeli dan stižu reakcije na ovu temu sa svih strana.

Sve to neće biti tema večerašnje emisije Otvoreno na HRT-u. Oni su procijenili da je tema kojom se danas treba pozabaviti i detaljnije informirati javnost izgradnja nacionalnog stadiona.

Tema je nacionalni stadion

Kao jedan od argumenata, naveli su činjenicu da nepostojanje nečega što se zove nacionalni stadion Luka Modrić vidi kao veliki problem.

"Pitamo vas: Podržavate li ideju o gradnji nacionalnog nogometnog stadiona?
I kapetan svjetskih doprvaka Luka Modrić, ali i neki reprezentativci nedavno su upozorili na veliki problem hrvatskog nogometa - stadion. O nacionalnom stadionu govorilo se nakon srebra u Rusiji. Hoće li se, gdje i kada projekt realizirati? Tko će ga financirati? Hoće li se graditi uz pomoć dijaspore? Treba li Hrvatskoj nacionalni stadion?" pitaju se na Facebook stranici emisije Otvoreno.

Pa kad smo im već složili najavu, zaključimo je s gostima.

To su:

Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza
Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik Hrvatske udruge "Nogometni sindikat"
Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta           
Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba
Stjepan Balog, sportski komentator HRT-a

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.