U Osječko-baranjskoj umrlo šest osoba, 33 novozaražene

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OD posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrlo je šest osoba s područja Osječko-baranjske županije, a u toj su županiji potvrđena 33 nova slučaja zaraze, objavio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 234 uzorka, od kojih su 33 bila pozitivna.

Najviše novooboljelih, njih 15, je iz Osijeka, slijede Belišće i Đakovo, po tri, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

U posljednja 24 sata umrlo je šest osoba pozitivnih na koronavirus u dobi od 57 do 89 godina i imali su i druge komorbiditete, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju je 105 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 71 u osječkom KBC-u, od kojih je 16 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirana su 34 pacijenta s tim oboljenjem.

U Osječko-baranjskoj županiji u samoizolaciji su 824 osobe, a policijski službenici provjeravali su samoinicijativno 23 osobe u samoizolaciji i utvrdili su tri kršenja propisanih mjera na području Osijeka. Dvije su osobe kršile mjeru samoizolacije, za što slijedi prekršajni nalog, a jedna je osoba kršila mjeru izolacije, za što slijedi kaznena prijava.

Obavili su i 133 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje propisanih mjera, navode u osječko-baranjskom stožeru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.