U nesreći Bangkok Airwaysa poginuo pilot

PILOT tajlandskog zrakoplova kompanije Bangkok Airways poginuo je, dok je sedam putnika ozlijeđeno danas prilikom slijetanja zrakoplova na turistički otok Koh Samui, udaljen 480 kilometara južno od Bangkoka. Kako prenosi BBC, zrakoplov sa 72 putnika skliznuo je s piste, najvjerojatnije zbog obilne kiše i jakog vjetra, te udario u stari, srećom, prazni kontrolni toranj.

Jaka kiša i snažan vjetar

Zrakoplov je dolazio iz južnog tajlandskog grada Krabija, također popularnog turističkog odredišta. Prema prvom policijskom izvješću, ranjeni putnici uglavnom su turisti, među kojima su i četiri Britanca, no nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. S druge strane, lokalni novinari prenose da su neki od putnika dobili prijelome nogu te da su prevezeni u različite bolnice na otoku.

"Vrijeme je uistinu bilo loše prilikom slijetanja. Padala je jaka kiša koju je pratio snažan vjetar", rekla je Kannikar Kemavuthanon, direktorica odjela za civilno zrakoplovstvo, i dodala da je zrakoplov udario u nekadašnji kontrolni toranj koji se danas koristi kao dio vatrogasne stanice. Zračna luka zatvorena je nakon nesreće, dok je otkazan najmanje jedan let zrakoplovne kompanije Thai Airways. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.