U Japanu viđen medvjed sa čizmama u ustima. Blizu nađena ljudska glava

Ilustracija: Shutterstock

JAPANSKE vlasti strahuju da je medvjed kod jezera Shumarinai na otoku Hokkaido pojeo ribara nakon što je na tom području otkrivena ljudska glava i viđen medvjed s čizmama u ustima. 54-godišnji ribar Toshihiro Nishikawa je u ponedjeljak otišao do zabačenog mjesta na pecanje, ali se nije vratio. 

Obitelj je prijavila nestanak te je policija pokrenula potragu. Brodar koji radi na jezeru je kazao kako je u ponedjeljak vidio medvjeda koji je u ustima imao ribarske čizme. Vlasti su nakon toga organizirale lov na životinju, koja je iste večeri ustrijeljena, piše Daily Mail.

Ruski grizli

Policija je tijekom potrage za nestalim ribarom na području jezera pronašla ostatke ljudske glave, ali se tek treba utvrditi radi li se o Nishikawi. Procjenjuje se da na otoku Hokkaido živi između 6500 i 10.000 smeđih medvjeda Ussuri, poznatih i pod imenom ruski grizli.

Iako je manji od svog sjevernoameričkog rođaka grizlija, može biti jednako smrtonosan. Vlasti su upozorile građane da u slučaju bliskog susreta s medvjedom ostanu mirni i stoje na mjestu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.