KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istri šest novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

SAMO šest novozaraženih osoba potvrđeno je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, a u tom su se razdoblju oporavile 22 osobe dok je u pulskoj bolnici umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 194 uzorka briseva na covid-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba s područja županije. Za četiri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze dvije osobe. 

U međuvremenu od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno su 123 aktivne covid-19 pozitivne osobe u Istri dok se u mjerama samoizolacije nalaze 863 osobe.

Popuštanje mjera?

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 38 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru. U pulskoj bolnici jučer je umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

Neslužbeno se doznaje da će Stožer civilne zaštite Istarske županije danas poslati dopis nacionalnom Stožeru s prijedlogom postupnog popuštanja mjera na području istarskog poluotoka. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.