U Istri novih 80 slučajeva zaraze koronavirusom

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

NOVIH 80 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, od toga se čak kod 65 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 460 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 80 novozaraženih osoba s područja županije. Za 65 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok se samo kod jedne osobe koja je stigla iz Rijeke epidemiološki radi o uvezenom slučaju", izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

U epidemiološkoj obradi su četiri osobe.

Tijekom petka je izliječeno 66 osoba, trenutno je 565 aktivnih covid-19 pozitivnih, od toga je 41 osoba hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici sa srednje teškim i teškim simptomima, dok je jedna osoba na respiratoru u riječkom KBC-u.

"Situaciju za sada uspijevamo držati pod kontrolom"

U mjerama samoizolacije su 533 osobe. 

"Situaciju za sada uspijevamo držati pod kontrolom. Međutim, ponovno želim istaknuti problem poštivanja samoizolacije. Znači - potrebno je izolirati se od svih zdravih osoba oko sebe jer u slučaju da zaraženi ostaje i dalje u svojem domaćinstvu u interakciji s obitelji, imamo zaražene cijele obitelji", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Napomenuo je da u Istri imaju prostore namijenjene za samoizolaciju te da se, u slučaju da ljudi nemaju prostor kod kuće gdje bi se mogli izolirati, mogu slobodno javiti za boravak u tom prostoru.

Od ponedjeljka učenici od 5. do 8. razreda OŠ Kaštanjer imaju online nastavu zbog pozitivnog učenika na covid-19 u predmetnoj nastavi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.