KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istri 87 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

TIJEKOM protekla 24 sata u Istri je potvrđena zaraza koronavirusom kod 87 osoba, a u pulskoj bolnici umrla je 90- godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 656 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 87 novozaraženih osoba s područja županije. Za 69 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 18 osoba.

O jučer je izliječeno čak 97 osoba te su trenutno u Istri 693 aktivna slučaja te bolesti. Od njih su 52 osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, a osam u riječkome KBC-u.

Situacija u domu za starije pod kontrolom

Pod mjerama samoizolacije je 1270 osoba.

Nakon što je tijekom vikenda u Domu za starije i nemoćne "Atilio Gamboc" u Umagu utvrđeno 17 novozaraženih, i to devetero štićenika i osam djelatnika, situacija je pod kontrolom i tijekom ponedjeljka u tom Domu nije potvrđen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom.

"Nažalost, pojedinci i dalje ne shvaćaju ozbiljnost situacije te i dalje u Stožeru dobivamo informacije o druženjima i okupljanjima. Apeliram na sve građane da budu odgovorni jer samo se tako možemo učinkovito boriti protiv ovog virusa", poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.