U Istarskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

U PRETHODNA dva tjedna Istra je imala samo 13 slučajeva koronavirusa, odnosno 6,2 na sto tisuća stanovnika te je po kriterijima Europske unije i dalje u zelenoj zoni, izvijestili su iz Istarske županije gdje je u protekla 24 sata utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Prošli tjedan, od 28. rujna do 4. listopada, u Istri je bilo ukupno osam novih slučajeva ili 0,6 testiranih odnosno tri više nego tjedan prije, kad ih je bilo pet, dok, istodobno, istarsko okruženje ima mnogo težu situaciju s obzirom na to da su proteklih dana Primorsko-goranska županija i Slovenija imale rekordne brojke novozaraženih.

"U Istri je stanje još uvijek dobro i stabilno, ali to se može preko noći promijeniti. Svjesni smo da naredni mjeseci neće biti jednostavni i zato još jednom apeliramo na građane da budu odgovorni i oprezni. Naravno da se svi nadamo da neće doći do zakrčenog zdravstvenog sustava, što se već događa u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji koje su ponovno na rubu potpunog zatvaranja", rekla je voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Jasna Valić. 

Tijekom protekla 24 sata u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitan je 291 uzorak briseva na covid-19, od toga 174 za administrativne potrebe, od kojih je jedan pozitivan.

U ponedjeljak je izliječena jedna osoba, trenutno je devet aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije je 115 osoba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.