U Hamburgu počeo alternativni samit u znak prosvjeda protiv G20

Foto: Hina
 
ALTERNATIVNI summit koji je počeo u srijedu u Hamburgu predstavlja posljednji u nizu prosvjeda protiv sastanka na vrhu G20, koji će se održati u tom sjevernom njemačkom gradu kasnije ovog tjedna.
 
Takozvani "Summit globalne solidarnosti", koji će imati 12 panelskih rasprava i više od 70 radionica u srijedu i četvrtak, trebao bi razmotriti niz pitanja među kojima su siromaštvo, izrabljivanje, 
ugnjetavanje, rat, uništavanje prirode, rasizam, mizoginija i homofobija, objavljeno je na internetskoj stranici događaja.
 
"G20 brani sustav društvene nejednakosti"
 
"G20 brani sustav koji pojačava socijalnu nejednakost", navodi se na internetskoj stranici. "Ukazujemo na povezanost globalnih problema i razmatramo alternative koje bi mogle dati rješenja".
 
Na alternativnom summitu, koji se održava nakon noći sukoba između prosvjednika protiv G20 i policije, trebalo bi se okupiti 1500 sudionika iz 20 zemalja.
 
Protivnici summita G20, koji se održava u Hamburgu u petak i subotu, izašli su na ulice i policija je tijekom noći često morala intervenirati. Summit će osiguravati 19.000 policajaca. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.