U Crnoj Gori uhićen ratni zločinac Marin Krivošić



Crnogorska policija uhitila je 45-godišnjeg Marina Krivošića iz Hrvatske Kostajnice kojega hrvatsko tužiteljstvo sumnjiči za sudjelovanje u masakru 56 hrvatskih civila u selu Baćin 1991. godine, jednog od najvećih zločina Domovinskog rata.

Agencija Tanjug navodi da je Krivošić uhićen 5. lipnja na graničnom prijelazu između Trebinja i Herceg Novog, dok je s ocem prelazio granicu BiH i Crne Gore. Uhićen je na temelju naloga zagrebačkog ureda Interpola te je smješten u ekstradicijski pritvor u zatvoru Spuž nedaleko od Podgorice.

Druga najveća masovna grobnica u Hrvatskoj

Crnogorske vlasti sada čekaju zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za njegovim izručenjem.

Protiv Krivošića, koji tvrdi da je nevin, i još 14 pripadnika srpskih paravojnih postrojbi je na Županijskom sudu u Sisku 2006. godine pokrenut istražni postupak zbog ratnog zločina nad 56 hrvatskih civila iz sela Hrvatska Dubica, Cerovljani i Baćin.

Žrtve zločina su uglavnom stariji ljudi, od 41 do 90 godina, koje su počinitelji ubili automatskim oružjem na Skelištu kod Baćina 1991. godine. Dan ranije istjerani su iz svojih domova i zatvoreni u vatrogasni dom, odakle su odvedeni na stratište. Baćin je ostao zloglasan kao druga najveća grobnica u Hrvatskoj nakon Ovčare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.