U covid-centru u Crnoj Gori umrla 16-godišnjakinja

Ilustracija: EPA

ŠESNAESTOGODIŠNJAKINJA iz Podgorice preminula je danas oko podneva u covid-centru u Tološima, saznaju crnogorske Vijesti.

Iz Doma zdravlja Podgorica službeno je priopćeno da je "maloljetni pacijent kojem je pozlilo na putu ka covid-centru za djecu u Tološima naprasno preminuo u našoj ustanovi usprkos naporima liječnika, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju".

Dom zdravlja Podgorica odmah je o svemu obavijestio policiju, a Hitna pomoć predložila je obdukciju.

Prema neslužbenim informacijama, djevojčica se 21. 10. javila u Dom zdravlja gdje je dežurni pedijatar konstatirao temperaturu i opću slabost. Nalazi pluća i srca su, pišu Novosti, bili uredni. Test na koronu 22. 10., pišu dalje, bio je pozitivan, a djevojčica je uz terapiju poslana na kućno liječenje.

Roditelji su je jutros, zbog visoke temperature i slabosti, samoinicijativno odveli u covid-centar.

"Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primijetila, a dežurna liječnica prekinula pregled kako bi ukazala djevojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a obaviještena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti djece. Međutim, i pored napora liječnika, djevojčica je preminula", tvrde izvori Vijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.