Tvrtka koja je osnovala proustaški portal Dnevno.hr ide u stečaj

Foto: Screenshot Dnevno.hr

TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU objavio je oglas u kojem se poziva zastupnik tvrke Chic turizam, osnivača portala Dnevno.hr, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna, javlja Hina.

Sudski oglas uslijedio nako što je Fina prošlog tjedna objavila prijedlog da se otvori stečajni postupak nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o., izdavačem portala Dnevno.hr jer joj je do 13. siječnja ove godine utvrđen dug u iznosu većem od 615,000 kuna.

Javno informiranje huškanjem protiv Srba, homoseksualaca i Židova

Portal Dnevno d.o.o. osnovan je u travnju 2010. kao "dioničko društvo za javno informiranje", no o kakvom je javnom informiranju vrlo je brzo postalo jasno objavom raznih proustaških, profašističkih i huškačkih tekstova na tom portalu.

Direktor izdavača portala je kontroverzni Michael Ljubas koji se navodi i kao vlasnik tjednika 7dnevno, a koji je u prosincu prošle godine u Selskoj ulici u Zagrebu u klasičnoj mafijaškoj sačekuši upucan u nogu.

Inače, tvrtka Chic turizam koja je osnovala tvrtku Portal Dnevno.hr d.o.o još je 2012. imala minus od 300 tisuća kuna, a Michael Ljubas dugovao je najmanje 70 milijuna kuna državi.

Index je već upozoravao na sramotan govor mržnje portala Dnevno.hr i huškanje svojih posjetitelja protiv Srba, homoseksualaca i Židova, ali i svih onih koji nisu po volji ekstremnoj desnici. Nakon jednog od Indexovih članaka o fašističkom tekstu na tom portalu, uplašeni urednici portala Dnevno u strahu od kaznenog progona uklonili su tekst u kojem je pisalo da su iza Hitlera stajali Židovi i da se "u njihovoj svetoj knjizi Talmud skrivaju najužasnije demonske provale".



Portal Dnevno svoje je posjetitelje učestalo huškao protiv Srba i homoseksualaca.
 
"Očito je logika ove vlasti ovakva: dajmo djecu pa ćemo vidjeti jesu li njihove nove "tatice" pedofili. Ma što vam 'naša' vlast tvrdila, čista logika i statistika su neumoljivi – većina starijih homoseksualaca bili su, jesu i bit će skloni malim dječacima", pisali su "novinari" tog portala, a mržnju je redovito sipao "komentator" Božidar Alić koji je nedavno napao Kolindu Grabar-Kitarović jer se ogradila od NDH, a nedavno je objavio snimku na kojoj je sina učio kako izgovarati ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Kao što u Hrvatskoj zarađuju na gluposti hrvatske ekstremne desnice, u Srbiji isti portal zarađuje na gluposti srpske ekstremne desnice.
 
Tako je Dnevno na svojoj .rs domeni nedavno istovremeno u Hrvatskoj slavio, a u Srbiji kritizirao Šimunića.





 

 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.